ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebook vill hjälpa dig att inte lägga ut pinsamma fyllebilder på Facebook

Åsa Larsson · 12 Dec 2014
Uppdaterad 16 Dec 2014

Foto: All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

"Är du säker på att du vill att din chef eller mamma ska få se den här bilden?" Det är en fråga som Facebook kan komma att ställa till dig inom en inte alltför avlägsen framtid.

Facebook jobbar på att ta fram en teknik som ska hejda dig från att lägga upp pinsamma fyllebilder på Facebook, rapporterar tidningen Wired. En selfie eller tjugo senare kan det hända att du ångrar dig och då vill Facebook kunna ställa frågan om du verkligen vill lägga ut bilden.

​​ På Facebooks labb forskas det just nu på AI-teknologi, artificiell intelligens, och planen är att ta fram en "digital assistent". Den ska kunna skilja på ditt berusade jag och ditt nyktra jag. Tekniken att känna igen ansikten finns redan – nu vill  Yann LeCun , som är chef på Facebook artificial intelligence   research lab , fördjupa vad algoritmerna på Facebook kan resultera i.

– Föreställ dig att du har en intelligent digital assistent som kan hantera ditt samröre med dina kompisar och även med innehållet på Facebook, säger LeCun​ till Wired.

​Det pågår en hel del forskning på "deep learning", att få maskiner att "lära sig" saker av stora mängder data med hjälp av algoritmer.

När det gäller pinsamma tillstånd och sociala medier så finns det redan appar som hjälper dig, bland annat appen "Drunk mode" som man kan ställa in inför en utekväll. Appen blockerar de nummer du vill och kan dagen efter visa dig var du varit vid olika tillfällen.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro