ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebooks effekt på världen i siffror

Åsa Larsson · 20 Jan 2015
Uppdaterad 21 Jan 2015

Foto: AP Photo/Paul Sakuma


Facebook har skapat tillväxt till ett värde motsvarande kring 1,8 biljoner kronor och skapat 4,5 miljoner jobb, enligt en rapport som man beställt.

klar

Artikellänk är kopierad

Pengarna – runt 227 miljarder dollar – har gått till andra och är alltså inte företagets egna inkomster.

Facebook har haft en enorm påverkan på världen. I USA beräknas Facebook stå för 20 procent av den sammanlagda tiden som människor ägnar åt sina mobiler, enligt rapporten.

Fram till juni ifjol hade 30 miljoner små eller medelstora företag en egen Facebooksida och 1,5 miljoner företag hade valt att använda sig av Facebooks riktade reklam för att nå nya kunder.

De beräknade 4,5 miljoner arbetstillfällena kommer sig av annonsering på Facebook, skapandet av appar och tillhörande verksamhet på företagets plattformar samt det faktum att nätverket kopplar samman människor.

Det sociala nätverket beräknas nå 1,3 miljarder av jordens befolkning. Den största delen av tillväxten gäller USA, men även andra delar av världen har, enligt rapporten, fått del av kakan.

Rapporten har beställts av konsultfirman Deloitte.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro