ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebooks nya app Rooms” gör dig anonym

Aron Andersson · 24 Okt 2014
Uppdaterad 24 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Facebook har alltid varit noga med att medlemmar måste använda sina riktiga namn. Men nu släpper företaget en ny app, där alla får vara anonyma.

Nya appen ”Rooms” fungerar som ett stort forum i mobilen där användarna skapar ”rum” för att diskutera olika ämnen. Det är Facebook som utvecklat appen men i övrigt har den ingen koppling till det sociala nätverket. Du kommer alltså inte åt dina vänner i ”Rooms” utan skapar en ny identitet för varje rum, och kan därför vara helt anonym.

Rummen påminner mycket om ett Instagram-flöde, och kan bestå av bilder, videoklipp eller meddelanden, enligt ett inlägg på den officiella sajten. Men bara den som är inbjuden till ett visst rum kan följa flödet.

Små bilder som påminner om QR-koder används för att bjuda in personer till ett rum. Mobilen används för att antingen skärmdumpa eller fotografera av QR-koden och efter det startas ”Rooms”-appen och du hamnar i rätt rum.

Rooms har släppts för Iphone i USA, men finns inte i den svenska butiken ännu.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro