ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebooks nya projekt: Internet till världens flyktingläger

Hugo Ewald · 28 Sep 2015
Uppdaterad 28 Sep 2015
Mark Zuckerberg möter Kinas president Xi Jinping.

Mark Zuckerberg möter Kinas president Xi Jinping. Foto: Ted S. Warren


Under lördagen meddelade Mark Zuckerberg, Facebooks vd, att han planerar ett projekt som innebär att människor i flyktingläger ska få tillgång till Internet. Bland annat sa Zuckerberg att internet är ett sätt att upprätthålla mänskliga rättigheter.

klar

Artikellänk är kopierad

När Mark Zuckerberg, vd för Facebook, medverkade under en lunch anordnade av Förenta nationernas (FN) private sector forum lanserade han ett projekt som ska hjälpa FN att leverera internet till flyktingläger. Det rapporterar New York Times.

– Det handlar inte om altruism. Vi tjänar alla på att vara ihopkopplade, sa han senare till New York Times.

Hur projektet faktiskt ska genomföras specificerades inte av Zuckerberg. Men det går att anta att det kommer att vara en del av Facebooks ambitiösa projekt Internet.org vars mål är att ge internettillgång till de fyra miljarder människor i världen som inte har tillgång till bredband, snabb mobiluppkoppling eller smartphones.► LÄS MER:  Nej, du kan inte påverka Facebook genom att kopiera en status

Initiativet sammanfaller med ett debattartikel skriven av Zuckerberg och bandet U2:s sångare Bono, i vilken de menar att det bästa sättet att förena jordens medborgare på är att "koppla upp" dem.► LÄS MER:  Det här ska du aldrig dela på Facebook

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro