ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Facebooks nya satsning – lanserar dejtingfunktion

Filip Joelsson · 1 Maj 2018
Uppdaterad 1 Maj 2018
Marck Zuckerberg presenterade Facebooks nya dejtingplaner under företagats årliga F8-konferens.

Marck Zuckerberg presenterade Facebooks nya dejtingplaner under företagats årliga F8-konferens. Foto: TT


Facebook kommer att lansera en ny dejtingfunktion som ska hjälpa deras singel-användare att hitta seriösa förhållanden. Det meddelade företagets VD Mark Zuckerberg under utvecklarkonferensen F8.

klar

Artikellänk är kopierad

Mark Zuckerberg lät under tisdagen meddela att Facebook inom kort kommer att rulla ut en ny funktion som ska möjliggöra dejting via plattformen.

Nyheten släpptes i samband med Facebooks årliga konferens, F8.

– Det finns över 200 miljoner människor som listar sig själva som singlar på Facebook, så det finns uppenbarligen något vi kan göra, sade Mark Zuckerberg under den direktsända konferensen.

Enligt Zuckerberg själv kommer den nya funktionen att rikta in sig på långvariga relationer, snarare än tillfälliga möten. Något som ska kunna möjliggöras genom att den som väljer att skapa en dejtingprofil matchas med andra användares intressen, grupper och gemensamma vänner på plattformen.

Dejtingprofilen som användaren kan skapa kommer inte att vara synlig för vänner eller för folk som inte aktivt också startat en sådan profil, enligt Zuckerberg.

Enligt nyhetbyrån Reuters ska Match Group Inc, som är huvudägare i dejtingappen Tinder, aktie rasat på börsen i samband med Facebooks dejting-nyhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro