ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facebooktelefonen fotar när du skrattar

Kristoffer Rengfors · 18 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

4 globar av 5 för Sony Ericsson C510
4 globar av 5 för Sony Ericsson C510

Le, och du hamnar direkt på Facebook. Sony Ericssons senaste, och billigaste telefon i Cyber-shot-familjen, fotar direkt när du visar tänderna.

C510 är det sexiga namnet på Sony Ericssons nya fotomobil. Fokus för den här luren ligger på möjligheter med kameran, och ett gäng förenklade applikationer till populära tjänster. De två webbtjänster som tydligast kopplats ihop med telefonen är Facebook och Youtube. Statusuppdateringar från alla dina vänners Facebookkonton kan placeras direkt på telefonens bakgrundsbild. Mycket behändigt om man inte vill missa något någon annan gör. 100 procent uppdaterade dygnet runt är näst bäst efter att koppla upp sig direkt mot ”The Matrix”. Youtube är hopkopplat med telefonens videofunktion. Så fort du spelat in en video där bästa kompisen fyllehalkar och bryter benet på en isfläck är det bara trycka på ”skicka” så ligger filmen på Youtube några minuter senare. Att ladda upp smygfotograferade bilder från telefonens kamera på Facebook är lika enkelt. Både Facebook- och Youtubeuppladdningarna buggar dock lite ibland. I övrigt känns telefonens funktioner igen från Sony Ericssons övriga lurar. Mp3-spelare, RSS-läsare och radio är klassiker i repris.

Sony Ericssons Cyber-shot-telefoner är alla inriktade på fotografering.Till C510 medföljer en 3,2 megapixel-kamera utan riktig blixt. Helt okej kamera, men att bara skicka med fotolampa är lite snålt.

En rolig funktion är dock att programvaran i telefonen kan känna av leenden och knäppa en ruta när motivet ler. Tillsammans med den hysteriskt ostiga funktionen som placerar fotoobjekt innanför olika fula ramar är det här roliga gottesaker. Hårdvaran på C510 känns kanske lite billig och plastig trots att telefonen är slimmad till en bra storlek. Men något får man offra för att hålla priset nere.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro