ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facket: Polismyndigheten måste bli bättre på att återrekrytera poliser”

Fredrik Samuelson · 13 Dec 2018
Uppdaterad 14 Dec 2018
Lena Nitz, Polisförbundets ordförande.

Lena Nitz, Polisförbundets ordförande. Foto: Alamy/ Peter Jönsson


Polisförbundets ordförande Lena Nitz strider för att få tillbaka poliser som slutat. Med tanke på polisbristen och på att utbildningsplatserna på polisutbildningen inte fylls är det oerhört viktigt att polismyndigheten blir bättre på att återrekrytera poliser som slutat och att hålla kvar de poliser som jobbar”, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisförbundet säger att läget är akut.

– Vi känner till att det finns poliser som sökt återanställning och som säger att de fått nej på grund av att regionen inte har ekonomi att anställa. Men om det faktiskt är så att det finns regioner som saknar pengar för att återanställa poliser, det får polismyndigheten svara på, säger Lena Nitz, ordförande i Polisförbundet.

Hon säger att det måste göras satsningar på arbetsmiljö och förbättrade studievillkor. Poliser måste också få rätt utrustning och tid för återhämtning.

– Utan att gå in i och uttala mig om enskilda fall: Polismyndigheten måste bli bättre på att återrekrytera poliser som slutat. För att det ska vara möjligt krävs det att man kan erbjuda högre löner. Vi vet att många som lämnat polisyrket gått upp flera tusen i lön när de bytt jobb.

Polisfackets rapport: Tre av fyra chefer larmar om polisbrist

Över tre fjärdedelar av chefer inom polisen anser att de inte har rätt antal poliser i förhållande till verksamhetskraven, visar en ny rapport från Polisförbundet.

I rapporten vittnar chefer om en orimlig mängd administration och hur det får till följd att de får väldigt lite tid över till det mer operativa, att styra och leda arbetet. Ett annat problem är att åtta av tio chefer anser sig ha behov av det som kallas chefs- och ledningsstöd, men att bara tre av tio har det. Det handlar bland annat om behov av administrativ avlastning, visar rapporten.

I exempelvis Uppsala har polisen sedan en längre tid försökt lösa administrationsbördan genom att anställa så kallade turlagssekreterare. De hjälper polisen med administrativa jobb som att skriva anmälningar, hantera gods, diarieföra, registrera frånvaro, göra slagningar och boka tider.

Terrorhot, skjutningar och otrygga områden

Förutom polisbristen brottas polismyndigheten med andra svårigheter. Terrorhotnivån, det ökade antalet skjutningar och ett växande antal områden som uppfattas som otrygga har inneburit särskilda utmaningar för polisen.

– Med tanke på polisbristen, och på att utbildningsplatserna på polisutbildningen inte fylls, är det oerhört viktigt att polismyndigheten blir bättre på att återrekrytera poliser som slutat – och på att hålla kvar de poliser som jobbar i myndigheten i dag, säger Lena Nitz.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro