ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Facket rasar mot längre öppettider

Katarina Arnstad Elmblad · 9 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

BRÅK. Restaurangfacket och Ungdomens nykterhetsförbund, UNF, rasar mot socialborgarrådet Ulf Kristersson (m) som vill införa dygnet-runtöppet på krogen.– Vi är mycket upprörda. Dygnetruntöppna krogar kommer att innebära orimliga arbetstider för våra anställda och vi skulle tvingas införa treskift, allt detta bara för att några ”brats” vill ha öppet dygnet runt, säger Daniel Färm, kommunikationschef på Hotell- och restaurangfacket, HRF.

Förutom orimliga arbetstider kommer utökade serveringstider sannolikt att leda till mer bråk, tror polisen. Men Vimal Kovac, vd för Stureplansgruppen där bland annat Spy Bar, Laroy och Sturecompagniet ingår, är inte upprörd.– Jag ser inga problem med längre öppettider så länge krogarna samarbetar med polisen och anmäler all brottslighet. Men då är det viktigt att anmälningarna inte blir en förevändning för länsstyrelsen att dra in utskänkningstillstånden, säger Vimal Kovac.

Även Ungdomens nykterhetsförbund (UNF) rasar mot förslaget som de kallar för moderat vansinne.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro