ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fackförbunden: Vi litar på Wanja

TT · 24 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Kjell Dahlström, ordförande i Skogs- och träfacket.
Kjell Dahlström, ordförande i Skogs- och träfacket.Foto: SCANPIX

Flera fackförbund visar nu sitt stöd för Wanja Lundby-Wedin, som hamnat i blåsväder efter de sockrade pensionsavtal hon varit med och godkänt för AMF Pensions vd.

– Jag har förtroende för Wanja, hon gör och har gjort ett fantastiskt jobb för LO, säger Kommunals ordförande Ylva Thörn till TT.

Thörn vill egentligen inte alls diskutera vad som hänt eller inte i AMF-affären förrän den utredning som AMF:s styrelse har beställt är klar.– Det som är viktigt nu är att en utredning är på gång och det är AMF som hanterar den, säger hon men understryker att det också är viktigt att utredningen blir klar snabbt så att alla får veta vad som hänt.

Ylva Thörn har mött många arga reaktioner från sina medlemmar.– Jag har full förståelse för medlemmarnas reaktioner, det handlar ju om så oerhört mycket pengar, säger Thörn men tillägger att hon säger samma ska till dem: att AMF:s styrelse ska utreda vad som skett.

Ylva Thörn tycker att det var bra att Wanja Lundby-Wedin kallade till tisdagens möte för att informera om läget.– Det var en konstruktiv stämning och konstruktiv information, säger Thörn.

Kjell Dahlström, ordförande i Skogs- och träfacket, säger att förbundsordförandena vid det extra styrelsemötet fick en redogörelse av Lundby-Wedin av turerna i AMF.– I nuläget ser vi ingen anledning att kräva hennes avgång, eller vad det nu är vi förväntas göra — men sedan förväntar jag mig att mer kommer att redovisas och offentliggöras, säger Dahlström.

Han vill inte gå in på detaljerna i LO-ordförandens redovisning. Men den gör i alla fall Dahlström tillfreds för stunden.

Tror du att dina medlemmar känner likadant?– Jag har full förståelse över att man blir irriterad, för att uttrycka det snällt. Men nu har jag ju fått en annan redovisning som gör att jag inte ser någonting klandervärt eller någonting som gör att jag tycker att vi ska kräva hennes avgång.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro