ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Faktum varnar för tidningsbedragare

Johan Mårtensson · 17 Dec 2013
Uppdaterad 17 Dec 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Falska Faktumförsäljare härjar i Malmö. Med omständliga utläggningar avleder de kundernas uppmärksamhet och lurar dem att köpa en gratistidning från ABF.  

- Det kan göra folk misstänksamma mot alla riktiga Faktumförsäljare, säger Sara Hoegen, verksamhetsansvarig på gatutidningen.

Cirka 100 hemlösa och andra personer arbetar med att sälja tidningen på gator och torg i Skåne. Samtliga har försäljarlegitimation, något som bedragarna saknat.

- Många kunder har anmält hur bedragarna visat upp en Faktumtidning men lämnat över en gratispublikation från ABF. 15 personer har kontaktat oss, men jag är säker på att det finns ett stort mörkertal, säger Sara Hoegen. 

Tidningsbedragarna har slagit till i såväl city som i ytterområden som Limhamn och Lindeborg. Ofta har det varit mörkt och kunderna stressade när ”försäljaren” satt fast gratistidningen med framsidan neråt på pakethållaren på kundernas cyklar.

Den riktige Faktumförsäljaren Roland blir bestört när han hör om bluffen.

- Det är så lågt. Bedragarna förstör för oss som är seriösa, säger Roland.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro