ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fallfrukt kan bli gas –även i Göteborg

Edvin Gepertz · 26 Sep 2011
Uppdaterad 26 Sep 2011
Din fallfrukt kan värma villor – om den samlas in.

Din fallfrukt kan värma villor – om den samlas in. Foto: Hasse Holmberg/SCANPIX


Metro har tidigare berättat om att fallfrukt blir biogas i Kungsbacka kommun där invånarna kan lämna in gammal frukt till återvinningscentralerna. Efter artikeln blev det full fart även på Göteborgs återvinningscentraler och på allmän begäran har man nu ställt upp inlämningskärl för fallfrukt.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är inte så att vi inte har tänkt det tidigare men plötsligt såg man bara möjligheter och inga problem, säger Karin Theorin Mägi på kretsloppskontoret i Göteborg. Från och med i fredags kan göteborgare lämna all sorts frukt från trädgården till någon av Göteborgs fem återvinningscentraler, och det verkar som om det var efterlängtat. – Så fort kärlen stod framme kom det folk med frukt, säger Karin Theorin Mägi. Frukten skickas till Borås där den används för att producera biogas som sedan kan användas som drivmedel eller till att värma villor. – Det är ju fantastiskt att kunna ta tillvara den energin i det som annars går till spillo, säger Karin Theorin Mägi.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro