ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Falsk bankomatfabrik sprängdes i jätteräd

Tomas Lundin · 29 Mar 2013
Uppdaterad 29 Mar 2013
Falsk bankomatfabrik sprängdes i jätteräd En falsk bankomatfront på en bild som tidigare släppts av Europol.

Falsk bankomatfabrik sprängdes i jätteräd En falsk bankomatfront på en bild som tidigare släppts av Europol. Foto: Europol


klar

Artikellänk är kopierad

Falsk bankomatfabrik sprängdes i jätteräd 
  En falsk front kan vara svår att upptäcka.
Falsk bankomatfabrik sprängdes i jätteräd En falsk front kan vara svår att upptäcka.Foto: Europol

En regelrätt bankomatfabrik och tusentals falska kort togs i beslag vid en enorm internationell räd. 44 personer greps på skärtorsdagen i en storskalig räd mot cyberbrottslingar i Rumänien.  Ligan tros ha varit centrum för en enorm internationell bedrägeriverksamhet som manipulerat bankomater i hela Europa och dessutom omfattande nätbaserade kortbedrägerier.

Från ett högkvarter i Rumäniens huvudstad Bukarest deltog 400 poliser i operationen "Pandora Storm", som var samordnad mellan 20 länder. 

Vid tillslagen hittades klonade bankkort och och en verkstad för tillverkning av falska fronter för bankomater. Programvara för manipulering av uttagsautomater hittades också.

Enligt Europol har 36 000 kontoinnehavare i 16 länder blivit utsatta för bedragarna. Myndigheten uppskattar att kriminella årligen tillskansar sig 12 miljarder kronor genom kortbedrägerier inom EU.  LÄS MER:► KVINNA BESTAL ÄLDRE VID BANKOMATER► TJUVARNA SPARADE UTTAGSKVITTOT► SÅ GJORDE DE KORT OCH SEDLAR HEMMA

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro