ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Falsk färdtjänstchaufför bestal gamla – får skrärpt straff

Evelina Olsson · 12 Mar 2012
Uppdaterad 12 Mar 2012

Foto: Scanpix


Den 46-årige man som utgav sig för att vara en färdtjänstchaufför får nu skärpt straff av hovrätten. Han får två års fängelse för flera fall av grov stöld.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen utgav sig för att vara en färdtjänstchaufför när han plockade upp och bestal äldre damer på deras värdesaker. Nu skärper hovrätten 46-åringens straff till två års fängelse för flera fall av grov stöld.

– Han var lurig, han visste var offren brukade stå och vänta på färdtjänst, säger kammaråklagaren Per Carlsson vid åklagarkammaren i Kristianstad.

Fyrtiosexåringen visste hur han skulle gå tillväga för att skapa förtroende hos offren då han tidigare jobbat som taxichaufför och därmed kunde rutinerna. Han hade också kvar sin skyltade bil och klädsel när han begick brotten, något som han enligt egen utsago gjorde för att finansiera sitt drog- och spelmissbruk.

Offren, flera av dem i 90-årsåldern, berättar i förhör hur de stod och väntade på färdtjänst när mannen kom upp till dem och frågade om de beställt taxi. När den riktiga färdtjänstbilen dök upp hade 46-åringen redan hunnit plocka upp och köra i väg med dem. Under färden lurade han bland annat av damerna en handväska och kontanter.

Förutom att utge sig för att vara färdtjänstchaufför agerade mannen också falsk hemtjänst, lamp-bud och törstig man för att lura sig in i äldre kvinnors bostäder och stjäla värdesaker. Han avslöjades efter att ett av offren blivit misstänksam i samband med leveransen av en lampa hon inte beställt. 

Kvinnan noterade uppgifterna på den bil mannen kommit körande i och kontaktade polisen som i sin tur kunde binda bilen och 46-åringen till de övriga brotten.

Totalt sex kvinnor i Kristianstadstrakten föll offer för 46-åringen som nu får sitt tidigare straff på ett år och tre månaders fängelse skärpt.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro