ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Falsk polis satte handbojor på 12-åringar

Fredrik Beckman · 12 Okt 2011
Uppdaterad 12 Okt 2011
En av de drabbade.

En av de drabbade. Foto: Polisen


25-åring från Skåne satte handbojor på 12-åringar. Ljög att han var polis och förhörde dem. Anhölls, släpptes och fortsatte söka upp barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 25-årige mannen sökte upp barnen på olika internetsajter som Bilddagboken och MSN. Han gjorde sig vän med dem på olika sätt, men i de flesta fall drog han en historia om att han själv hade en tragisk bakgrund. Sedan kontaktade han dem som polisman, han kallade sig Lukas. Personen med den tragiska bakgrunden hade förolyckats och nu var det barn han kontaktade misstänkt. De träffades, mannen och barn från olika delar av Skåne. Alla i åldrarna 12–13 år. Ett av barnen ”förhördes” i en timme i mannens bil, hela tiden fängslad med handklovar. Gemensamt var att han satte handklovar på alla och tog bilder. Vissa av barnen tvingade han att skriva dagliga rapporter om vad de gjort. Mannen anhölls i maj i år, men släpptes av tingsrätten i Ystad. Så sent som i augusti sökte han upp barn och förhörde, efter det att han släppts. Han greps igen den 9 augusti och har sedan dess suttit häktad.

I går åtalades han vid tingsrätten i Alingsås. Han åtalas för kontakter med sju barn. Polisen har även bilder som han tagit på barn med handklovar, men som man inte har identifierat.

”Svårt att få vänner i sin egen ålder”

25-åringen bor i ensam på en ort i nordvästra Skåne.

Varför har han gjort det här? – Det är en bra fråga. Det här är en kille som är väldigt ensam och omogen. Han har svårt att få vänner i sin egen ålder, säger mannens advokat Lars Almlöf. – Han har tagit kontakt för att söka vänner på internet och så har han försökt göra sig spännande genom att vara polis. Det kan man tycka är ett märkligt sätt, men det är så han har gjort. Mannen är misstänkt för tre fall av olaga tvång, två olaga hot, sju fall av ofredande och sex fall av förgivande av allmän ställning, dessutom för två fall av olaga frihetsberövande.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro