ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Falska julkortsförsäljare härjar i Helsingborg

Johan Mårtensson · 28 Okt 2013
Uppdaterad 28 Okt 2013
Männen påstod sig sälja julkort men i själva verket var de åldringsrånare. 

Männen påstod sig sälja julkort men i själva verket var de åldringsrånare.  Foto: TT Bild/Arkiv/Genre


Polisen i Helsingborg varnar för falska julkortsförsäljare sedan en 73-årig man misshandlats grovt i sitt hem.

klar

Artikellänk är kopierad

De sålde julkort till stöd för behövande barn, påstod männen som ringde på dörren och visade upp bunten med kort. Men allt var en bluff. I själva verket var de åldringsrånare.

– Den gamle mannen förbarmade sig över dem och betalade 100 kronor för fem kort. Men helt plötsligt blev de aggressiva och ville ha mer pengar. De slog honom i huvudet med ett tillhygge, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, informatör vid Helsingborgspolisen.

Händelsen utspelade sig i södra Helsingborg vid 15.30-tiden på söndagseftermiddagen.

– Vi rubricerar det som grov misshandel. Mannen blir omtöcknad, och när han vaknar till liv ser han gärningsmännen springa från platsen. Han förs sedan till lasarettet, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

De falska julkortsförsäljarna uppges båda vara i medelåldern och kraftigt byggda. Enligt Eva-Lotta Hermansson Truedsson kan fler pensionärer ha utsatts för dem. Mycket pekar också på att gärningsmännen kommer att slå till igen, enligt henne.

– Jag har svårt att tro att de bara ger sig på en person. Jag vill uppmana till försiktighet så att man inte öppnar dörren hur som helst när okända ringer på, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro