ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Falska poliser sprider oro – riktiga polisen uppmanar till försiktighet

David Peterson · 12 Jan 2018
Uppdaterad 12 Jan 2018
Personer i Helsingborg har klätt ut sig till poliser och försöker tränga sig in i folks lägenheter.

Personer i Helsingborg har klätt ut sig till poliser och försöker tränga sig in i folks lägenheter. Foto: TT


Falska poliser har de senaste veckorna trängt sig in i flera bostäder i Helsingborg, rapporterar HD. Nu har den riktiga polisen utfärdat en varning.

klar

Artikellänk är kopierad

De falska poliserna har gjort påhälsningar i flera bostäder runt om i Helsingborg. I torsdags gjordes flera polisanmälningar gällande besöken, skriver HD.

Tillvägagångssättet ska ha varit likartat vid samtliga besök. Två till fem unga män utger sig för att komma från polisen och försöker få personerna de besöker att öppna ytterdörren. Men många som fått påhälsningar av de falska poliserna har förstått att något inte riktigt stämmer och därför vägrat släppa in dem.

I ett fall har männen däremot lyckats ta sig in i en mans lägenhet. Mannen satt och åt frukost när han upptäckte att två män befann sig i hans lägenhet. De försvann fort men flera av mannens grannar berättar att de falska poliserna även försökt tränga sig in i deras bostäder.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro