ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Falska vattenkontrollanter utnyttjar tarmbakterie-larm – rånar äldre

Evelina Olsson · 17 Jan 2014
Uppdaterad 17 Jan 2014

Mannen utgav sig för att vara vattenkontrollant och tog sig på så sätt in till den 92-åriga Helsingborgskvinnan som han rånade på smycken till värde av 40 000 kronor. Nu varnar både polis och det regionala vattenbolaget NSVA för falska vattenkontrollanter.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det kan mycket väl vara så att de utnyttjar det faktum att vi nyligen haft ett larm om bakterier i vattnet, säger Ann-Katrin Johansson, kommunikationsansvarig på Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp.

Larmet om tarmbakterier i vattnet i Helsingborgs och Höganäs kommun kom i början av november förra året. Strax därefter började polisen ta emot samtal från personer som fått besök av falska kontrollanter i Helsingborg, Mölle och Jonstorp. Ytterligare fall har också rapporterats på andra håll i Skåne. I somras rånades en 85-årig kvinna i Trelleborg av man som först ringde henne och utgav sig för att vara vattenkontrollant för att en stund senare dyka upp hemma hos henne och råna henne på smycken. I samtliga fall är offren äldre kvinnor. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro