ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Falun är Sverige i miniatyr

TT · 29 Maj 2014
Uppdaterad 29 Maj 2014
Falun är Sverige i miniatyr

Falun är Sverige i miniatyr Foto: TT


Falun röstade mest likt Sverige i EU-valet. Jag hade det på känn,” säger kommunalrådet Jonny Gahnshag (S) som tycker att Falun är ett ”Minisverige”.

klar

Artikellänk är kopierad

TT har låtit räkna ut vilka partier som ligger närmast respektive längst ifrån Sveriges EU-valresultat, så som det var på valnatten. Det visade sig att invånarna i Falun röstade mest som genomsnittssvensken.

– Falun är på många sätt ett genomsnitt i Sverige både när det gäller levnadsstandard och många beteenden i övrigt. Ett skäl kan också vara de stora geografiska skillnaderna, Falun har ju både stad och landsbygd, säger Jonny Gahnshag (S), ordförande i Faluns kommunstyrelse.

Den kommun som däremot röstade minst likt Sverige är Danderyd. M, FP, och KD skulle få betydligt mer stöd om de flesta röstade som i kommunen. S skulle bli mindre än C och V skulle bli det minsta partiet.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro