ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Familj hade alligator i trädgården i 40 år – kan ha ätit grannkatter

Emma Kirkhoff · 16 Jan 2015
Uppdaterad 18 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Familjen hävdar att katten var kompis med katterna.
Familjen hävdar att katten var kompis med katterna.Foto: Youtube.com

Alligatorn Jaxson levde gömd på familjens bakgård i nära 40 år. När myndigheterna omhändertog det 2,5 meter långa djuret fann man skeletten av två döda katter.

Det var efter ett tips från en granne som myndigheterna i Los Angeles i USA gjorde det märkliga fyndet.  Enligt familjen hade alligatorn Jaxson då bott hos dem i över 37 år, rapporterar CNN.

Men hade myndigheterna känt till familjens ovanliga husdjur, hade de för länge sedan blivit av med det.

– Du kan inte äga en sådan här reptil i Los Angeles utan tillstånd. Och vi hade uppenbarligen inte gett något tillstånd för en alligator, säger Mark Zalasar vid stadens djurskyddsavdelning.

När myndigheterna omhändertog den 2,5 meter långa alligatorn, fann man en låda med skeletten av två döda katter. Grannarna i bostadsområdet i förorten Van Nuys ombeds nu att höra av sig till om de har haft husdjur som har försvunnit de senaste 40 åren.

Familjen förnekar att de skulle ha matat Jaxson med katterna. Tvärtom ska alligatorn ha varit kompis med familjens två små katter. Och till middag ska hon ha serverats kycklingkött.

Kvinnan i familjen uppger att det var hennes man som tog hem alligatorn 1977, när den var en liten baby. När maken dog tog hon över ansvaret för Jaxson och har inte velat göra sig av med henne, eftersom hon påminner henne om maken. 

Kvinnan säger att det blir som att förlora en familjemedlem när Jaxson nu försvinner från dem.

– Jag förstår nu att det är olagligt att ha en alligator. Men husdjur blir som en familjemedlem, och dem skyddar man.

Jaxson har nu fått flytta till L.A Zoo. Enligt CNN riskerar familjen att åtalas. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro