ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Familj pressade sexchattare på miljoner

Matilda Bjerlöw · 2 Feb 2013
Uppdaterad 2 Feb 2013
Sju personer, som alla tillhör samma familj, har åtalats för att ha utpressat en sexchattare på nära två miljoner.

Sju personer, som alla tillhör samma familj, har åtalats för att ha utpressat en sexchattare på nära två miljoner. Foto: Scanpix


Sexchatten ledde till att en man i Östergötland blev utpressad och tvingades betala sammanlagt 1,9 miljoner kronor till en liga. Nu åtalas en familj misstänkta för grov utpressning.

klar

Artikellänk är kopierad

2009 började mannen att sexchatta med personer som utgav sig för att vara unga flickor. 

Det dröjde inte länge förrän "flickorna" började be honom om pengar, till exempel till mobiltelefoner, och mannen, som var angelägen om att sexchatten skulle fortsätta, uppfyllde deras önskningar, skriver Norrköpings tidningar.

Men snart började även andra personer kontakta honom och be om pengar. Dessa påstod att de var anhöriga till "flickorna", och hotade med att kontakta hans fru, arbetsgivare och polisen om han inte betalade.

Under två år pågick utpressningen, och under den tiden betalade mannen drygt 1,9 miljoner kronor – pengar som han behövde ta lån för att kunna betala.

Nu har sju personer, mellan 23 och 59 år, som alla tillhör samma familj, åtalats vid Norrköpings tingsrätt. Fyra av dem åtalas för grov utpressning, och de övriga tre för häleri, då de ska ha fått pengar insatta på sina konton.

Enligt P4 Östergötland är det här en utpressarliga som har satt i system att kontakta män på nätet som söker sexuella kontakter - för att därefter hota med att avslöja dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro