ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Familjen blir hemlös – för att rädda 7-åriga dotterns liv

Karolina Skoglund · 17 Nov 2014
Uppdaterad 17 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Frankie-Rose
Frankie-RoseFoto: Facebook/privat

För att 7-åriga Frankie-Rose Leas liv ska kunna räddas behövs specialbehandling. Och det snabbt. Därför säljer nu familjen sitt hus, och hamnar i hemlöshet. ”Vi kommer att leva i en låda om vi så behöver. Så länge vi är tillsammans” säger mamman.  

7-åriga Frankie-Rose Lea från Storbritannien blev diagnostiserad med en sällsynt sorts hjärntumör i augusti i år. Tumören har nu tredubblats i storlek och har nu också spridit sig till hennes ryggrad. Familjen fruktar därför att hon bara kommer att leva till jul utan behandling, skriver The Mirror.

Familjen gör sig nu hemlös för att kunna finansiera den vård som krävs för att ge flickans liv en chans. Sjukvårdare säger att hennes bästa chans att överleva är genom att få en särskild sorts strålbehandling i USA. Problemet är bara att den kostar skjortan och att ansöka om finansiering kan ta upp till åtta veckor – tid som Frankie inte har eftersom hennes tumör är växer så snabbt.

Föräldrarna Michelle och Sam Lea, som har ytterligare två småbarn, har därför satt sin bostad till försäljning långt under marknadsvärdet i hopp om att få in snabba pengar.  – Vi har arbetat hårt. Vårt hus allt vi har. Men vi kommer att sälja den för att rädda henne, säger mamman Michelle Lea till The Mirror.

– Vi är desperata. Just nu är allt vi kan tänka på att få Frankie till USA för den behandling hon behöver, så att hon överlever. Vi kommer att leva i en låda om vi så behöver. Så länge vi är tillsammans.

Hon berättar att vissa människor kritiserar dem för att vi gör familjen hemlös när vi har två andra barn. ​–  Men jag gör hellre det än att behöva berätta för hennes bröder att vi låter henne dö. Vad har vi för val? Om vi väntar för NHS finansiering kommer det förmodligen vara för sent.

En insamling har startats för att stödja familjen, vilken tycks ha blivit mer framgångsrik än vad familjen någonsin kunnat ana. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro