ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Familjen Griffin i en galax långt långt borta

Tomas Lundin · 30 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Alex Borstein eller Lois i ”Family guy” är prinsessan Leia på dvd:n.

Alex Borstein eller Lois i ”Family guy” är prinsessan Leia på dvd:n.


klar

Artikellänk är kopierad

Familjen Griffin tar sig an tidernas Science Fiction-klassiker Star Wars. Nu släpps "Family Guy – Blue Harvest" på DVD.  Metro fick en pratstund med Alex Borstein, som gör rösten till Lois.

TV:n går sönder och Peter Griffin tvingas berätta en historia om Jediriddare, kvinnotjusande guldrobotar och introtext som svävar i rymden. Star Wars är 30 år gammal och har skojats med åtskilliga gånger. Varför gör ni en parodi på den nu?– Det kommer från en genuin kärlek till filmerna. Vi var 15-17 manusförfattare som i princip kunde filmerna ord för ord och vi drog alltid skämt som kom ifrån Star Wars. Så fort vi gjorde Star Wars-skämt i serien fick vi väldigt mycket respons och då kom vi på att vi skulle göra ett helt Star Wars-avsnitt och sedan ett till.Var det svårt att få George Lucas att nappa?–  Han var verkligen cool med det. Det var ett gäng som åkte ut till Skywalker Ranch och läste upp repliker för honom. Och han älskade det!Du har inte alltid jobbat som röstskådespelare. Hur är det jämfört med att vara "vanlig" skådespelare?– Det var inte vad jag hade tänkt mig från början, men det är ett toppenjobb! Man kan komma till jobbet i pyjamas och slipper smink. Dessutom gillar jag att kunna spela flera olika karaktärer.Blue Harvest  ligger redan ute på videosajter som Youtube. Hur ser du på den spridningen?– Det är ett tveeggat svärd. Det är bra att man får publicitet, men man blir besviken när folk laddar ner i stället för att köpa DVD:n. Men den här dvd:n tror jag att de flesta kommer att vilja köpa.Förhållandet mellan din karaktär Lois och bebisen Stewie är minst sagt speciellt. Vad kommer idén till det ifrån?– Seth (MacFarlane – seriens skapare) började med något väldigt verkligt: En bebis kan älska sin mamma mer än något, men samtidigt kan hon vara dess värsta fiende, sen är det ju lite överdrivet i serien.Han är ett ont geni, men blir behandlad som en bebis. Hör hon inte vad han säger, eller struntar hon bara i det?– Både och. Han säger att han ska ta över världen, men hon hör bara "ga ga ga".

Stewie gestaltar rymdskurken Dart Vader, men vem av dem är egentligen ondast?– Stewie är nog mer ond. När det gäller Darth Vader finns det en bakgrundshistoria som förklarar hur han blev ond. Men Stewie har aldrig varit god utan var ond direkt ur livmodern.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro