ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Familjen kräver 450 000 i skadestånd – efter mordet på 19-åriga Tova

Hugo Ewald · 20 Nov 2017
Uppdaterad 20 Nov 2017
En ljusmanifestation för Tova Moberg hölls i Iggesund samma vecka som hon hittades död.

En ljusmanifestation för Tova Moberg hölls i Iggesund samma vecka som hon hittades död. Foto: Mats Andersson/TT


En 22-årig man står åtalad för mordet på den 19-åriga Tova Morberg som i maj hittades död i en sjö. Familjen kräver nu totalt 450 000 kronor i skadestånd av 22-åringen för bland annat psykiskt lidande, rapporterar Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

I mitten av maj i år anmäldes 19-åriga Tova Moberg försvunnen. Några dagar senare hittades hon död i en sjö strax utanför Hudiksvall, mördad med grovt våld.

Under fredagen kom åtalet mot den 22-åring som Moberg tidigare haft ett förhållande med och som misstänks för grov kvinnofridskränkning och mord.

Förundersökningen vittnar om en mardrömslik tillvaro, där 22-åringen under deras flera år långa relation dunkat Mobergs huvud i en vägg, begränsat Mobergs umgänge med vänner, tagit strypgrepp på henne och dödshotat henne. Mannen, som tidigare under 2017 anmäldes för att ha misshandlat Moberg, ska också ha talat om att dränka Moberg. Enligt åtalet ska Mobergs dödsfall orsakats av minst 20 slag mot huvudet och kroppen med ett verktyg, som följdes av att kroppen placerades i sjön.

22-åringen har suttit häktad sedan slutet av maj. Foto: Mats Andersson/TT

Under måndagen skickades familjens skadeståndsyrkande in, rapporterar Expressen. Mobergs föräldrar och syskon yrkar på 100 000 kronor var för psykiskt lidande, maxbeloppet. Utöver yrkanden om psykiskt lidande tillkommer yrkanden om att 22-åringen ska ersätta förlorad inkomst och familjens begravningskostnader. Totalbeloppet uppgår till cirka 450 000 kronor.

– De mår inte bra naturligtvis. De är delvis sjukskrivna fortfarande, på grund av psykiska besvär, säger målsägandebiträdet Karl-Gösta Myhrberg, till Expressen.

Rättegången inleds den 27 november. 22-åringen nekar till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro