ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Familjen missade planet till pappans begravning – då vände piloten

Evelina Pålsson · 6 Jan 2016
Uppdaterad 6 Jan 2016
Familjen blev helt förtvivlad när de kom till gaten och planet hade backats ut på startbanan.

Familjen blev helt förtvivlad när de kom till gaten och planet hade backats ut på startbanan. Foto: TT


Familjen grät förtvivlat när de missade flyget som skulle ta dem till deras fars begravning. Men när piloten fick höra att familjen inte skulle få ta farväl av sin far valde han att vända planet för att ta dem till begravningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det hör inte till vanligheterna att en pilot vänder om när resenärer missat flyget. Men en pilot med hjärtat på rätt ställe gjorde just det för en familj som annars hade missat sin fars begravning uppger Fox 10.

Turen var verkligen inte på familjens sida när de skulle flyga från Phoenix till Tennesse i Memphis för att begrava sin far som gått bort i cancer. Resan började med att deras plan från Sky Harbor Airport i Phoenix blev 90 minuter försenat vilket gjorde att de missade sitt anslutningsplan i Minneapolis.

► LÄS MER: Våghalsig katt tjuvåkte med flygplan – klamrade sig fast på vingen

Flyget de missade var det sista till Memphis den dagen.

– Jag bara grät. Jag kunde inte tro att vi skulle missa planet, säger den avlidne mannens dotter Nicole Wibel till Fox 10.

När familjen kom till gaten på flygplatsen i Minneapolis hade flyget backats ut på startbanan och personalen förklarade för familjen att det inte fanns något de kunde göra. Familjen skulle missa begravningen.

– De sa att flygtornet nekat planet att åka tillbaka. Min mamma och mina systrar bara satt och grät. Jag skrek och vinkade genom glaset, säger Rick Short till Fox 10.

► LÄS MER: Geting hindrade flyg från att sticka

Han försökte få pilotens uppmärksamhet och det fick han. Piloten berättar för Fox 10 att han inte behövde ord. När piloten fick höra att de var på väg till faderns begravning och han såg deras tårar och förtvivlade ansikten valde han att göra något oväntat. Han valde att vända tillbaka och släppa ombord dem på planet.

– Det är väldigt ovanligt att någon stannar upp och gör något så vänligt. Världen behöver fler sådana personer, säger Rick Short till Fox 10.

Tack vare pilotens gärning kom familjen i tid till Tennesse för ta farväl av sin far.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro