ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Familjen sålde sitt hus för att resa jorden runt

Gustaf Larsson · 17 Sep 2018
Uppdaterad 11 Jun 2019

Lina och Robert Nygren tröttnade på det ständiga livspusslet med hämtningar, lämningar och jobb däremellan. Nu har de sålt av sina ägor och begett sig ut på resande fot. Den största skillnaden är att det inte finns några måsten”, säger Lina Nygren.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi har inte bestämt hur länge vi ska vara borta, vilket också har varit en viktig del för oss för att våga. Så länge vi känner att vi har det bra kommer vi försöka vara på resande fot, och när vi vill hem så åker hem. Vi har en bortre gräns efter sommaren 2019, när vår äldsta dotter ska börja första klass, säger Lina Nygren.

När paret väntade sin tredje dotter började de diskutera hur livet skulle ändras med ännu fler hämtningar och det ständiga pusslandet. Några funderingar senare landade de i att sälja huset, sälja sina möbler på loppis och packa väskorna.

– Den stora utmaningen innan vi bestämde oss för att åka var att våga. Att våga sälja allt och verkligen genomföra det. När väl beslutet var fattat och huset var sålt följde en del andra utmaningar. Det infördes exempelvis skolplikt för förskolan, vilket gjorde att vi fick slå våra huvuden ihop med kommunen för att lösa det på bästa sätt.

Ska husbila genom Austrailen

Förutom Australien har familjen hittills under resan besökt Singapore, Malaysia och Indonesien. Lina och Robert Nygren uppfattar att deras barn redan nu, efter en månads flängande, har blivit mer harmoniska och nyfikna.

– När de saknar sina vänner och släkt har vi tittat på bilder, skrivit vykort och Skypat hem. Vi upplever att de har vuxit mycket redan nu, både i att se om varandra och att vara öppna för nya intryck och kulturer. För barnen går det snabbt att hitta en lekkamrat i lekparkerna, trots att de inte talar samma språk.

Under sina resa har familjen bott i antingen lägenhetshotell eller hyrt boende via Airbnb. Under oktober har de dock planerat att färdas genom Australien – i en husbil.

– Hur det blir med tre barn får vi återkomma med. Självklart blir det en del konflikter både nu och innan – det är ingenting som man kan resa bort från. Men den största skillnaden som vi upplever är att det inte finns några måsten. Vi har inte bråttom till någonting och vi har tid att hela tiden finnas nära varandra.

”Svårt att säga hej då”

Vad har varit svårast hittills?

– Det svåraste är ju alla grejer innan. Timing med försäljning, avslut av jobb och uppdrag, planering av budget och alla små och stora förberedelser. Väl på resande fot skalar man bort allt det där och kommer in i ett helt annat lunk. Det var såklart svårt att säga hej då till vänner och släkt innan vi åkte, det blir ju känslosamt att bryta upp även om det är tidsbegränsat.

… och det bästa?

– Att få dela alla upplevelser med familjen. Ofta tittar vi på bilder från våra utflykter och inte sällan säger barnen att de vill tillbaka dit. Ett gott betyg att vi har haft roligt tillsammans, vi får tighta band till varandra som är helt underbart.

Följ familjens äventyr på dayswellspent.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro