ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Familjer behöver långledigt

Annika Persson · 6 Sep 2011
Uppdaterad 6 Sep 2011
Ida Waldau, 32, med barnen Sigge, 17 månader, Maja, 8, och Molly, 6. – Jag var föräldraledig, så jag har inte haft vanlig semester. Men vi har varit på landet, så jag är utvilad.

Ida Waldau, 32, med barnen Sigge, 17 månader, Maja, 8, och Molly, 6. – Jag var föräldraledig, så jag har inte haft vanlig semester. Men vi har varit på landet, så jag är utvilad. Foto: Henry Lundholm


Sommarledigheten är över. Har du familj behöver du mer semester.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt statistik från Trygg-Hansa har de flesta tagit ut tre till fyra semesterveckor under sommaren. Ledighetsveckor som enligt stressdoktorn Tomas Danielsson är ett minimum. I alla fall för dem som har familj. – Hjärnan behöver ha tre till fyra veckor sammansatt ledighet en gång per år för att trappa ner och komma tillbaka. Har man hus, tre barn och fasta arbetstider är det extra viktigt. Yngre kan lättare kombinera styckveckor under året, säger Tomas Danielsson. För att få hösten och den mörka vintern att gå lite snabbare rekommenderar han att använda sig av något som han kallar för torsdagsmetoden. Genom att boka in en rolig aktivitet på torsdagskvällen har man redan på måndagen något att räkna ner till. – Och när man sedan går till jobbet dagen därpå är det fredag och i princip helg, säger Tomas Danielsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Persson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro