ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fångar i Nordkorea släpps – USA tackar Sverige

Åsa Larsson · 8 Nov 2014
Uppdaterad 9 Nov 2014
Matthew Todd Miller dömdes i höstas till sex års straffarbete i Nordkorea.

Matthew Todd Miller dömdes i höstas till sex års straffarbete i Nordkorea. Foto: KCNA/All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

De två amerikanska fångarna KennethBaeMatthewToddMiller har tillåtits att lämna Nordkorea, rapporterar amerikanska underrättelsemyndigheter. och 

Kenneth Bae greps 2012 när han höll i en gruppresa till Nordkorea. Myndigheterna anklagade honom för omstörtande verksamhet och religiös verksamhet. Det har spekulerats i att det kan komma sig av att Bae – som är kristen – burit med sig en bibel.

Under tiden han suttit fängslad i Nordkorea har Bae haft problem med sin hälsa.

Matthew Todd Miller dömdes i höstas för omstörtande verksamhet till sex års straffarbete. Enligt medieuppgifter ska Miller ha sökt politisk asyl i Nordkorea, men de uppgifterna är osäkra.

Sverige företräder USA:s intressen i Nordkorea, eftersom regeringarna i Pyongyang och Washington inte har några diplomatiska förbindelser.

"Vi välkomnar Nordkoreas beslut. Vi vill tacka våra internationella samarbetspartners, särskilt den svenska regeringen, för deras oförtröttliga arbete med att få Bae och Miller släppta", meddelade myndiheten DNI.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro