ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fängelse för dödliga misshandeln av Aaron

Clarence Frenker · 25 Okt 2011
Uppdaterad 25 Okt 2011
Aaron misshandlades till döds på Max hamburgerrestaurang när han var i Stockholm för att fira sin 23-årsdag.

Aaron misshandlades till döds på Max hamburgerrestaurang när han var i Stockholm för att fira sin 23-årsdag.


klar

Artikellänk är kopierad

Aaron Aros, 23, avled efter ett bråk på hamburgerrestaurangen Max på Hamngatan. Nu döms de två män, 25 och 24 år gamla, som åtalats för dådet till tre års fängelse vardera för grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott.

Enligt Stockholms tingsrätt saknar det betydelse vem som utdelade de dödande slagen.

– Det är ren lycka. Det här ger en viss klarhet som gör det lättare att gå vidare, säger Aarons bror Matias Caceres Aros till Metro.

Det var natten till den 22 maj i år som Aaron Aros efter att ha firat sin födelsedag med några vännen stannade till på Max Hamngatan för att köpa hamburgare.

En övervakningsfilm visar hur han hamnar i en dispyt med den 25-årige mannen framme vid kassorna efter att ha gått före i kön.

Enligt ett vittne sa 25-åringen efteråt att han blev ”så förbannad” - bara sekunder senare syns hur han springer fram och slår Aaron i bakhuvudet. Därefter började mannens kamrat slå en serie knytnävsslag mot Aarons huvud som resulterade i att han tappade balansen och föll till marken. I fallet slog han huvudet så illa att han fick en hjärnblödning och senare avled av skadorna.

Det var först fyra månader efter dådet, bland annat efter att övervakningsbilder publicerats i Metro, som polisen kunde gripa männen. En av dem medger sin del i dådet, den andra nekar till inblandning.

Enligt Stockholms tingsrätt har männen handlat i samförstånd och ska därför ”gemensamt bära ansvaret för allt våld som förekommit.”

– Med tanke på Sveriges rättssystem hade vi förväntat oss mycket mindre i straff, så det här är en otroligt bra nyhet, säger Matias Caceres Aros.

Utöver fängelse ska männen betala 225 590 kronor i skadestånd till Aarons anhöriga.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro