ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fängelse för hänsynslösa stölder från svårt sjuka patienter

Valerie Kaspersen · 3 Aug 2018
Uppdaterad 3 Aug 2018
Den 40-årige mannen (t.v) döms nu för en rad brott. Bilden är hämtad från en övervakningskamera vid en misstänkt stöld i en butik. Bilden till höger är en genrebild.

Den 40-årige mannen (t.v) döms nu för en rad brott. Bilden är hämtad från en övervakningskamera vid en misstänkt stöld i en butik. Bilden till höger är en genrebild. Foto: Polisen/ Pexels


Mannen stal från sängliggande, svårt sjuka patienter på ett sjukhus i Stockholm. Han döms nu till ett år och åtta års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har tidigare rapporterat om mannen som i samband med att han skrevs ut från Danderyds sjukhus begav sig ut på en stöldturné i sjukhussalarna. Nu döms han för bland annat tre fall av grov stöld. 

Mannen ska bland annat ha försökt stjäla en rullväska som stod i korridoren, men han blev stoppad av en sjuksköterska. Han stal dessutom en väska från en dement 80-årig kvinna som stod på sjukhusbritsen och sprang iväg.

– Han tar vår väska, ropade kvinnans man och en snabbfotad läkar lyckades ta tillbaka väskan. 

Samma dag gick mannen in i en av salarna där en kvinna låg. Han tog kvinnans Iphone som låg på sängbordet. Kvinnan protesterade, men kunde inte ta sig ur sängen. 

Mannen blev vid flera tillfällen stoppad av personalen och anmäldes till polisen. 

gärningar av mycket hänsynslös art” i tingsrättens dom eftersom patienterna han stal från befunnit sig i särskilt utsatta situationer.Mannen döms nu för tre fall av grov stöld, 9 fall av stöld och försök till bedrägeri. Stölderna på Danderyds sjukhus beskrivs som ”

Mannen ska nu avtjäna ett år och åtta månader i fängelse, samt betala ut skadestånd till de drabbade.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro