ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fängelse för Jisander – förskingrade 20 milj

TT · 30 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Thomas Jisander och hans försvarsadvokat Leif Silbersky

Thomas Jisander och hans försvarsadvokat Leif Silbersky Foto: Scanpix:


Dom mot en av huvudpersonerna i Trustorhärvan

klar

Artikellänk är kopierad

En av huvudpersonerna i Trustorhärvan Thomas Jisander har fällts av Stockholms tingsrätt för anstiftan av grov förskingring och påföljden blir ett och ett halvt års fängelse.Däremot frias Jisander från åtalspunkten grovt skattebrott. Enligt åklagaren Berndt Berger har Jisander förskingrat runt 20 miljoner kronor som förts över från Trustor till stiftelser i Liechtenstein, kontrollerade av honom själv. För det brottet fälls han alltså av Stockholms tingsrätt.Däremot frias han från misstankarna om grovt skattebrott. Jisander skulle enligt åtalet ha fått minst 50 miljoner kronor i provision som han inte har betalat någon skatt för. Men här väljer tingsrätten att fria Jisander på den åtalspunkten.

Tingsrätten för ett långt resonemang och tar upp pengar som Jisander har gjort av med från olika konton. "Av utredningen framgår inte att någon av ovan angivna belopp som Thomas Jisander tillgodogjort sig kan bedömas som hederligt åtkomna. De är därför inte att bedöma som inkomster som Thomas Jisander skulle ha deklarerat. Av de anförda följer åtalet för skattebrott ska ogillas".

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro