ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fängelse för skallning

Petter Sundsten · 10 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MISSHANDEL. Den 36-årige mannen skallade sin flickvän – då hon försökte fly från lägenheten med deras barn i famnen.Nu har han dömts till tre års fängelse av Solna tingsrätt. Paret var tillsammans under 2,5 år och bodde tillsammans i västra Stockholm. Sommaren förra året fick de barn tillsammans och misshandeln startade någon månad innan, enligt den 21-åriga kvinnan.

Övergreppen har varit råa och pågått under lång tid. I juni i år uppdagades misshandeln då polis kom till lägenheten efter ett bråk mitt i natten. Då hade kvinnan utsatts för sparkar och slag och mannen hade hotat att ”köra en kniv genom hjärtat så att hon dör”.

Han har flera gånger hotat att döda henne, bland annat genom att strypa henne med en sladd, och har sagt att han ska begrava henne levande i skogen.Åklagaren åtalade mannen för misshandel nio olika gånger. Trettiosex-åringen har erkänt att han slagit henne vid två tillfällen. Tingsrätten gick helt på åklagarens linje och dömde mannen till tre års fängelse för grov kvinnofridskränkning och övergrepp i rättssak.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro