ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fängelse för skattebrott

Stockholm TT · 19 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Två personer, en man och hans hustru, dömdes på måndagen av Kristianstads tingsrätt till fängelse för skattebrott. Totalt fällde tingsrätten sju av 14 åtalade i härvan.

Makarna har genom två bolag varit verksamma inom VVS-branschen. Anklagelserna går bland annat ut på mannen låtit ett av bolagen stå för ett privat villabygge och även på annat sätt utnyttjat tillgångar i bolaget. Makarna har också flyttat skulder från det ena bolaget till det andra.

Mannen döms till tre och ett halvt års fängelse för att ha undandragit sju miljoner kronor i inkomstskatt och sex miljoner i moms och arbetsgivaravgifter. Hans fru döms till ett års fängelse för att ha undanhållit omkring två miljoner kronor. Båda fälls för grovt skattebrott och grovt försvårande av skattekontroll, trots att flera av åtalspunkterna mot makarna ogillas.

Tolv personer var åtalade för att ha medverkat till brotten, bland annat genom att ställa ut felaktiga fakturor. Sju av dem frikänns. Straffet för de övriga fem blir villkorlig dom och böter.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro