ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fängelse för utpressning med bultsax

Stockholm · 28 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fängelse för utpressning med bultsax Datateknikern anklagades för att ha stött på fel tjej. Som ”straff” pressade tre män honom på 55000 kronor. När han inte kunde betala slogs han medvetslös och vaknade upp med ena lillfingret i en bultsax.

Nu döms en 32-årig man till tre års fängelse för rån och utpressning medan en 29-åring döms till två års fängelse för rån. Den tredje mannen, en 26-åring ska genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning innan tingsrätten avgör hans straff. 32-åringen och 29-åringen var supporters till den kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack vid tiden för händelsen, men kastades ut ur organisationen när historien med bultsaxen blev känd. Den hotade datateknikern visade sig vara barndomsvän till en fullvärdig medlem i organisationen och de två supportmedlemmarna anklagades för att ha ”böfällt” datateknikern i Brödraskapets namn utan organisationens tillstånd. Det finns uppgifter om att organisationen hämnades mot de tre utpressarna. 32-åringen ska ha blivit beskjuten och hotad medan 26-åringen misshandlades. 29-åringen misshandlades under hösten så svårt att han förlorades synen på ena ögat. Två medlemmar i Brödraskapet, däribland den medlem som var barndomsvän med offret för utpressningen med bultsaxen, står i maj inför rätta i hovrätten anklagade för inblandning i misshandeln. De friades i tingsrätten. - Jag ser utpressningshistorien som bakgrund till min historia, säger Johan Udén. Den misshandlade 29-åringen har gett en helt annan bakgrund till misshandeln och nekar till att ha något med den kriminella världen att göra.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro