ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fängelse för våldtäkt på Göteborgskrog

Daniel Olsson · 4 Maj 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

GÖTEBORG Ägaren till nattklubben vid Kungsportsavenyn i Göteborg dömdes på fredagen till sex års fängelse för tre våldtäkter mot unga tjejer som varit gäster på klubben. En 30-åring som tidigare arbetat som bartender vid klubben dömdes samtidigt till fyra års fängelse för två våldtäkter varav en är en gruppvåldtäkt tillsammans med ägaren under juldagsnatten.

En 28-åring som åtalats för delaktighet i samma gruppvåldtäkt friades av tingsrätten. De utsatta tjejerna har i flera fall bjudits på alkohol i nattklubbens VIP-rum och förts in i kontorsutrymme med löfte om att de ska få ett VIP-kort som låter dem gå före i kön nästa gång. På kontoret har tjejerna våldtagits av personer i personalen.

Tingsrätten skriver i sin dom att det är försvårande för nattklubbsägaren att han vid ett tillfälle aktivt bidragit till att offret blev så berusad och att han sedan utnyttjat hennes tillstånd. Männen har alla nekat till brott. Ägaren, som är i 50-årsåldern, och 30-åringen har medgett att de haft sex med de unga tjejerna, 15, 16, 18 och 19 år gamla, men nekar till att det var under någon form av tvång. De har tvärtom sagt att det var vanligt förekommande att unga tjejer ville ha sex med personalen inne på nattklubben.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro