ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fängslade ungdomar köper droger via Facebook

Johan Nylander · 21 Feb 2013
Uppdaterad 21 Feb 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Hemliga Facebookgrupper. Insmugglade mobiltelefoner. Rekrytering av gymnasieungdomar. Göteborgs-Posten har granskat hur intagna på slutna ungdomshem får tag på narkotika.

På Facebook finns flera stängda grupper som inte går att komma åt genom vanliga sökningar. De går under namn som Checkpoint eller En helt nyare värld. Det går endast att bli medlem genom rekommendation av gruppens administratörer.

”I den här gruppen kommer ingen golare eller hustler in. Får vi reda på det blir det insta kick”, står det på gruppen En helt nyare värld, enligt GP.

Dessa grupper används för att köpa och sälja droger och för att rekrytera gymnasieungdomar som utför uppdrag åt bland andra interner på slutna ungdomshem.

En pappa till en son som sitter intagen på ett ungdomshem berättar för Göteborgs-Posten:

– Jag hittade två hemliga grupper. De har funnits i nio respektive fyra månader. Där säljer man och annonserar efter droger som marijuana och ecstasy eller annat. Det finns till och med ”entreprenörer” som specialiserar sig på ”pissare”, alltså ungdomar som måste lämna urinprov. En del sådana sitter på anstalter. Det enda de behöver är att de har tillgång till en mobil.

Samtidigt rapporterar tidningen att insmugglade mobiltelefoner är långt från ovanligt på många anstalter.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro