ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fångvaktarna rasar mot sina julklappar

Anders Göransson · 20 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Julklapparna till Kriminalvårdens anställda spred inte den glädje som generaldirektör Lars Nylén hoppats på. "Förödmjukande", "pinsamt" och "provocerande", tycker personalen.

Paketens innehåll ser ni här ovan: tre julstakar i trä, tillverkade vid arbetsdriften av de intagna och försedda med texten "Made in jail" samt Kriminalvårdens logga. Lars Nylén skickade med en förhoppning om att julklappen "ska sprida glädje i vintermörkret och bidra till en god helgstämning".Men tacksamheten bland personalen är begränsad.– En tioåring kommer hem med bättre grejer från slöjden. Det vore bättre om de struntat i att ge någon julklapp. Det här känns som ett hån, säger en kriminalvårdsanställd som Metro talat med.

Enligt uppgifter till Metro fylldes i går Kriminalvårdens intranät av arga kommentarer - långt över 100 stycken - från anställda som inte känner någon uppskattning från verksledningen."Varför inte bestraffa oss med piskrapp, istället för denna skitjulklapp", rimmar en anställd."Har aldrig under mina 40 år vid häktet Göteborg blivit så förnedrad", skriver en annan.

Lars Nylén överlät igår åt AnneMarie Dahlgren, Kriminalvårdens informationschef, att kommentera reaktionerna:– Det är väldigt tråkigt om personalen känner så. Det har naturligtvis inte varit meningen att de ska känna sig förolämpade av en julklapp, säger hon.Att låta de intagna tillverka klapparna är en del av vad verksledningen kallar "Operation hemtagning" - man försöker tillverka så mycket som möjligt av det som behövs i den egna verksamheten.– Generaldirektören har också gjort det här för att han vill visa att det går att sysselsätta de intagna, och det är också ett intresse som personalen borde dela, säger AnneMarie Dahlgren.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro