ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fanpyrernas favorit

Pat Healy · 20 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Robert med motspelerskan Kristen Stewart. 

Robert med motspelerskan Kristen Stewart. 


klar

Artikellänk är kopierad

Robert Pattinson spelar vampyr i nya filmen ”Twilight”.
Robert Pattinson spelar vampyr i nya filmen ”Twilight”.Foto: SCANPIX

Trots att Robert Pattinson är den absolut sista personen att inse det, är han nu och för alltid Edward Cullen, den tonårige vampyren från Stephenie Meyers ”Twilight”-böcker. Filmen har premiär i kväll.Robert Pattinson, 22, är mest känd som Cedric Diggory i Harry Potter-filmerna. Och trots att den magiska serien böcker har sin egen hängivna skara med fans kunde ingenting förbereda honom för den Beatlesliknande mani som "Twilights" "fanpires" visar.

Är det en märklig känsla att folk som i fortsättningen läser Stephenie Meyers böcker kommer att tänka på dig?– Det har jag faktiskt aldrig tänkt på! Det är märkligt, eftersom jag själv, även innan jag var med i ”Harry Potter”, såg de tre huvudrollernas ansikten när jag läste böckerna. Men jag kan inte se ”Twilight” på det sättet.

Är det en märklig upplevelse att få en sådan uppmärksamhet?  – Det beror helt och hållet på rollfiguren. Det är skumt, men jag antar att det är bra för egokontrollen, för man kommer till alla dessa ställen och folk skriker ”Jag älskar dig!”. Men det är en del av jobbet. Det är liksom ”6.30, gå och möt de skrikande människorna”. Men inte på ett dåligt sätt! De första gångerna var det så överväldigande. Och sedan, efter ett tag, blir det liksom standard. – Det är samtidigt ganska fascinerande för jag minns när jag fick rollen och 75 000 personer skrev på en protestlista med budskapet ”Den där killen kan inte spela rollen”.

Hur fick du reda på det?– Min mamma skickade den till mig.

Hade hon skrivit på?– (Skratt) Ja, faktiskt, inte ens min mamma ville att jag skulle göra rollen.

Bad du Stephenie om råd angående hur man ska hantera alla dessa fanpires?– Jo, hon säger hela tiden ”Förlåt mig för att jag har förstört ditt liv”. Men ärligt talat så ber jag faktiskt inte någon om råd. 

klar

Artikellänk är kopierad

Pat Healy
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro