ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Fans är läskiga"

Sara Stolt · 23 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Dev Hynes är numera solo som Lightspeed Champion. – Vi gillade inte Test Icicles längre, säger han.

Dev Hynes är numera solo som Lightspeed Champion. – Vi gillade inte Test Icicles längre, säger han. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Wikipedianörden Lightspeed Champion har precis släppt skiva och seriealbum. Nu har han ett enda önskemål.– Folk får tycka vad de vill, men de ska inte tala om det för mig.– Jag hade glömt hur den lät. ”Herregud”, tänkte jag när jag lyssnade på skivan häromdagen. Men jag vande mig, och den är faktiskt inte så himla dålig, säger Dev Hynes, eller Lightspeed Champion.

Hans solokarriär började som en hobby. Den före detta Test Icicles-gitarristen hade plötsligt 300 låtar liggande hemma och visste inte vad han skulle göra med dem. – Jag ville bara rita. Rita serier. Jag trodde inte att jag skulle göra en skiva, för jag visste inte vad som skulle finnas på den, säger han.

Men britten tog sig i kragen och påbörjade arbetet med ett album som han ville göra barnsligt och annorlunda. – Det var precis som att rita. Det är konstigt, men allt jag gör blir likadant. Skivan är som en grafisk novell och hade lika gärna kunnat vara en tecknad serie, säger han, som parallellt med skivan även släpper ett seriealbum.– Det är vad jag gör. Jag ritar och skriver. Jag sover inte alls, tillägger han.

Favoritaktiviteten under nätterna är att leta faktafel på sajten Wikipedia. Även om Lightspeed

Champion spelar pop är han besatt av hiphop och ser det som sin uppgift att korrigera information som skrivs om rapartister.– Men jag skriver hiphop också. Jag har gjort fem hip-hopalbum. Fast det vet ingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro