ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fans kan kastas ut från ödesmatchen – om de hejar på Sverige

Johan Wikén · 17 Nov 2015
Uppdaterad 17 Nov 2015
Svenska supportrar får ta det lugnt på läktaren för att inte riskera att bli utkastade.

Svenska supportrar får ta det lugnt på läktaren för att inte riskera att bli utkastade. Foto: Arkivbild/TT


De som hejar på Sverige eller har på sig svenska färger riskerar att kastas ut från EM-kvalrysaren mellan Danmark och Sverige på Parken. I alla fall de som köpt biljetter via det danska fotbollsförbundet, rapporterar Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det svenska herrlandslaget möter danskarna på Parken i Köpenhamn på tisdagskvällen. Många fans har rest till Danmark för att se ödesmatchen. Men för vissa biljettköpare gäller det att ta det lugnt om de vill komma in på arenan och se matchen.

Expressen har pratat med en svensk supporter som upptäckte en oväntad text på sin biljett, som han hade köpt via danska fotbollsförbundet. Det stod att biljetten var ”förbehållna supportrar av det danska landslaget”.

►LÄS MER: "Fotbollsfansens beteende är oacceptabelt"

"Man kommer således bli avhyst från stadion om man visar stöd för motståndarlaget i form av klädsel. Även verbalt stöd till motståndarlaget kan medföra avhysning, om det ses som säkerhetsmässigt nödvändigt", stod det.

– Vi har varit på bortamatcher och köpt genom olika förbund tidigare, och det har aldrig varit nåt sånt här, säger supportern till Expressen.

Men Jakob Höyer, kommunikationschef på danska fotbollsförbundet, ser inget konstigt med regelverket.

– Det är Uefas riktlinjer för att det inte ska bli risker för oroligheter. Där är bestämmelserna tydliga, säger han till Expressen.

Men när de danska fansen var på besök på Friends arena i Stockholm i lördags fanns det ingen liknande varningsruta.

►LÄS MER: Zlatans ”Du gamla du fria” har gått om Ultima Thules – får en guldskiva

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro