ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fans rasar mot nya Sune-filmen

Gustaf Eriksson · 12 Dec 2012
Uppdaterad 12 Dec 2012
Fansen rasar mot nya Sune-filmen Nytt och gammalt. Bilder ur nya "Sune i Grekland" och klassikern "Sunes sommar".

Fansen rasar mot nya Sune-filmen Nytt och gammalt. Bilder ur nya "Sune i Grekland" och klassikern "Sunes sommar". Foto: Malin Holm


"Sune i Grekland – All Inclusive" har inte ens gått upp på bio. Men redan rasar fansen mot nya filmen. Allra hårdast är kritiken mot Morgan Alling, som gör Sunes pappa Rudolf. – Det är korkat att döma något som man inte har sett, säger Morgan Alling.

klar

Artikellänk är kopierad

På juldagen kommer Anders Jacobsson och Sören Olssons klassiska tjejsusare Sune tillbaka till biosalongerna. Då har filmen "Sune i Grekland – All Inclusive", regisserad av Hannes Holm, premiär. Trots att bara ett fåtal speciellt utvalda har sett filmen rasar fansen mot det som beskrivs som "julens stora familjefilm".

"Skandal att förstöra en svensk klassiker! Föreslår att samtliga bojkottar filmen!!!", skriver en man på filmens Facebook-sida.  "Var är Peter Haber? Han är bäst", skriver en annan. "Mycket besviken! Det ska ju vara samma skådespelare", ryter en tredje. 

Allra hårdast viner kritikstormen runt Morgan Alling, som tar över rollen som Sunes pappa Rudolf efter Peter Haber. Alling själv tar dock lätt på kritiken.  – De som är barn nu och har sett filmen skrattade hysteriskt. De skiter fullständigt i Peter Haber, de vill ha en bra historia, säger han. – Ta till exempel en roll som Hamlet. Den har gjorts tusentals gånger med olika skådespelare och på helt olika sätt. Det är samma sak här. Mitt jobb är inte att spela Peter Haber, utan det är att tolka rollen som Rudolf. 

De som rasar mot filmen inga Sune-älskare, enligt Alling. – De vill se Sunes sommar igen. Och de kan de ju göra i 50 år till och tycka att allt var bättre förr. Under tiden kan en ny generation se den här filmen och tycka att det är jättekul. De flesta har inte ens sett filmen, det är korkat att döma något som man inte har sett.

Även författaren Sören Olsson rycker ut till filmens försvar. "Träffade Haber i dag på premiären. Han är snart 60 år (men sa sig känna sig som 70). Gabriel (Håkan Bråkan) var också på premiären. Båda gillade det nya! Och den gamla regissören Stephan tyckte mycket om Hannes Holms tolkning sv Sune. Ledsen att behöva göra många besvikna, men den nya filmen är BRA!", skriver han på Facebook-sidan.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro