ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fansens mardrömsresa: Fick biljetter till fel klack

Leif Oldenburg · 3 Maj 2013
Uppdaterad 3 Maj 2013
Fansens mardrömsresa: Fick biljetter till fel klack

Fansens mardrömsresa: Fick biljetter till fel klack


klar

Artikellänk är kopierad

Drömmen om att se en Liverpoolmatch live skulle äntligen bli sann. Håkan Klaesson i Bromma utanför Stockholm köpte två biljetter för tillsammans drygt 6 000 kronor på klassiska Anfields långsida till sonen Jespers 18-årsdag.

– Jesper har i alla tider varit Liverpoolfan, så jag slog till och köpte de dyraste andrahandsbiljetterna genom Ticket2, säger Håkan Klaesson.

Men resan till England blev en mardröm. På hotellet i Liverpool låg inga biljetter och väntade. I stället för en trevlig helg med besök på bland annat Beatlesmuseet fick far och son jaga matchbiljetter. Till sist, efter flera sms och mobilsamtal till både Ticket2 och okända privatpersoner i England, fick man några timmar före avspark två biljetter – på kortsidan i Chelseaklacken.

–  Först blev vi inte insläppta. Vi tvingades gömma våra Liverpoolhalsdukar och vågade inte säga ett knyst under hela matchen.

Hemma vände sig Håkan Klaesson till Ticket2 för att få ersättning för den spolierade fotbollshelgen i Liverpool. Resultatet: 938 kronor totalt för de två biljetterna. Resterande drygt 5 000 kronor hamnade hos säljaren och Ticket2, som tar provision av både säljare och köpare.

–  Vi har kollat med säljaren. Biljetterna skickades till hotellet men kom bort på posten. I det här fallet tog säljaren 5 000 kronor för två kortsidesbiljetter och cirka 6 000 kronor för platserna på långsidan. Det är den mellanskillnaden vi ersätter kunden med, säger Claes Kjelldorff, vd på Ticket2.

Två dagar efter matchen kom ett brev med biljetter till hotellet – två platser på kortsidan. Håkan Klaesson vill varna andra:

–  Några långsidesbiljetter existerade aldrig, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro