ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fantasilöst av italiensk uppstickare

Karin Ericson · 19 Okt 2012
Uppdaterad 19 Okt 2012
Fantasilöst av italiensk  uppstickare Det har hänt en hel del sedan rucola var spännande, men Bellinis har inte hängt med i den utvecklingen.

Fantasilöst av italiensk uppstickare Det har hänt en hel del sedan rucola var spännande, men Bellinis har inte hängt med i den utvecklingen. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Karin Ericson vill charmas av Bellinis Food & cocktails i Malmö. Men menyn är tunn och drinkarna dyra. Servitören räddar kvällen.

klar

Artikellänk är kopierad

Mot en neonblå bakgrund står flaskorna uppradade i baren redo för kvällen. Svarta tunga skinnstolar med höga ryggar och ben i stål står på det svarta klinkergolvet och svarta kristallkronor hänger i taket. 

Det är naket. Det är kalt. Det är fräääscht. Om året vore 2001. Men Bellinis Food & Cocktails har precis öppnat på en hörna ett stenkast från Malmö Central. 

Det är tydligt att någon vill att detta ska vara ett inneställe, det är bara det att det hänt en del sedan rucola var spännande. Jag skulle önska att den som fått den fantastiska möjligheten att forma en helt ny krog hade fler referensramar än Lilla Torg, där tiden för evigt stått stilla. 

Hur hade inredningen sett ut om de tagit inspiration från krogar på andra sidan sundet och hur hade menyn låtit om de grävt sig längre ner i det italienska köket än till parmalindad honungsmelon? 

Bellinis har större ambitioner när det kommer till baren. Cocktailmenyn sätter stämningen med Negroni och Rossini och lämnar en nota som får mig att sätta bubblet i halsen. 

Den italienska menyn på Bellinis är tunn och det är som att tiden stått stilla här sedan det italienska matmodet tågade in i Sverige med mozzarella i fronten. 

Inget väcker min nyfikenhet. Havsabborren och tryffelpastan är slut och då återstår rätter som spaghetti bolognese, kycklingfilé med pesto, oxfilé med rödvinssky, italienska primörer på rucolabädd och charkbricka. 

Men servitören försäkrar att den grillade bläckfisken som är fylld med ost och parmaskinka är god. Han har rätt. Den är till och med väldigt god. Tre stora bläckfiskar är fyllda, precis som jag ätit dem så många gånger förut vid adriatiska havet, där med ris, här med en krämig ost. 

Det är lätt hänt att bläckfisken som kommer till Sverige är hård och gummiaktig men denna är mör och fin. Om de vågade ta bort rucolabädden och fantiserat fram något annat underlag skulle rätten lyfta ytterligare. 

Tagliatelle med skaldjur är okej. Det smakar inte som den befarade frysversionen utan håller god kvalitet även om tomatsåsen kunde ha mer stuns. 

Godast under kvällen är dock vår servitör. Denna genomsympatiska kille lyfter besöket genom något så enkelt som att gilla sina gäster och vara genuint omtänksam. Han har inget med betyget att göra, det har däremot den skrala menyn och den tråkiga lokalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Karin Ericson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro