ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Får inte igen surfplatta – trots att den är upphittad

Åsa Larsson · 29 Jul 2014
Uppdaterad 29 Jul 2014
Enligt gps-funktionen finns mannens Ipad på Skånetrafikens kundcenter på Knutpunkten i Helsingborg.

Enligt gps-funktionen finns mannens Ipad på Skånetrafikens kundcenter på Knutpunkten i Helsingborg. Foto: Tobias Röstlund/TT/All Over Press


En man som glömt sin Ipad på ett tåg lyckades lokalisera den med hjälp av en gps-funktion – surfplattan befann sig på Helsingborgs tågstation. Men personalen där vägrade ge mannen hans Ipad och meddelade att den skulle skickas till hittegodsavdelningen i Malmö. 

klar

Artikellänk är kopierad

Trots att mannen kom till Knutpunkten i Helsingborg, där han med hjälp av funktionen ”Hitta min Ipad” kunde se att surfplattan befann sig, så vägrade Skånetrafiken att ge den till honom, skriver Sydsvenskan.

Mannen skulle istället vara tvungen att åka till Malmö för att få igen den. Enligt honom har plattan befunnit sig på kundcentret sedan i fredags kväll, samma dag som han glömde den på ett av Pågatågen.

– Den måste ligga inne på ett kontor eller nåt, tågpersonalen måste ha hittat den. Det vore väl inte så svårt för någon att kolla, säger han till tidningen.

Flera försök att få hjälp under helgen och måndagen har varit förgäves. Enligt mannen så har ingen ens velat försöka hjälpa honom.

– Mitt telefonnummer står på plattan, den är registrerad i mitt namn och jag har koden till den. Så säkerhetsmässigt kan det inte vara några problem, säger han till Sydsvenskan.

Mannen fick beskedet att någon kommer att komma och hämta den och frakta surfplattan till Malmö, där han sedan kan komma och hämta den.

– Det känns väldigt onödigt att ta ledigt från jobbet och betala för att åka till Malmö när jag ser att den finns här just nu, precis där jag är.

Sydsvenskan har talat med  Antonia Bergstrand på Skånetrafikens pressavdelning. Hon säger att hon förstår ”att situationen kan upplevas som besvärlig”.

– Men det är så här rutinerna ser ut. Om något kommer in till kundcenter som hittats på ett tåg så ska det skickas till hittegodsavdelningen i Malmö, säger hon och påpekar att kundcentrets huvuduppgift är biljetthantering, inte hittegods.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro