ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Far och son hittades i djungeln – efter 40 år

Metro-TT · 9 Aug 2013
Uppdaterad 9 Aug 2013

Ho Van Thanh flydde med sin son till djungeln under Vietnamkriget efter att delar av familjen dödats. Sedan dess har de båda levt helt isolerade från omvärlden.

klar

Artikellänk är kopierad

En 82-årig man och hans 41-årige son har hittats i djungeln i centrala Vietnam — efter att ha hållit sig undan civilisationen i 40 år.

Ho Van Thanh sågs sist 1973, flyende från sitt hem med sin då tvåårige son Ho Van Lang efter en explosion under Vietnamkriget som dödade hans fru och två barn.

Männen har bott i en trädkoja och levt på att odla grönsaker och jaga djur. De har tillverkat egna tröjor och höftskynken av bark. De båda hittades av ortsbor som letade ved i skogen. Pappan, som är vid dålig hälsa, talar ett minoritetsspråk medan sonen enbart kan förmedla sig via några ord, men är för övrigt frisk och stark.

Pappan är inlagd för vård medan sonen bor hos släktingar som försöker vänja honom vid civilisationen, skriver vietnamesiska tidningar. Hans dotter – som bara var några månader gammal när han flydde till djungeln, säger till vietnamesiska medier att pappan har svårt att acklimatisera sig. 

– Min far förstår inte mycket av vad som sägs till honom och vill varken äta eller dricka, säger hon.

– Han är mycket ledsen. Vi vet att han vill tillbaka till djungeln, så vi måste hålla ett öga på honom.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-TT
Metro-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro