ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fares och Yankho gör modern dansbands-tv

Anna Smedberg/TT Spektra · 27 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Yankho Kamwendo och Fares Fares spelar tillsammans i ”Leende guldbruna ögon”.

Yankho Kamwendo och Fares Fares spelar tillsammans i ”Leende guldbruna ögon”. Foto: Leif R Jansson/SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

I nya SVT-serien ”Leende guldbruna ögon” skickar dansbandstokige Lennart ett sångprov till ett dansband och får jobbet. Men när bandet träffar honom får han inte jobbet. Lennart är nämligen svart.   Yankho Kamwendo, tidigare programledare i ”Bolibompa”, spelar huvudrollen i den nya dramakomedin som enligt planerna ska sändas våren 2007 och i övriga roller syns bland andra Fares Fares och Alexander Skarsgård.

VÄRLDEN RÄMNAR Serien börjar med att Lennart, som bor i Fellingsbro utanför Arboga, beger sig till Stockholm och jobbet som dansbandssångare, vilket han inte får. – Hela hans värld rämnar, berättar Yankho Kamwendo.TT Spektra: Kan man inte bli dansbandssångare om man är svart? – Jag tror att det går men jag kan förstå att det finns fördomar. Det kan också vara omvänt och folk tänker ”kul att du gör det här”, underförstått ”för att du är svart”. Så det kan tvärtom vara överdrivet positivt, säger Yankho Kamwendo.TT Spektra:Är det här en realistisk bild av verkligheten? ww– Jag har varit med om värre grejer själv så det tycker jag att det är men det blir alltid mer tillspetsat i tv-serier och film. Men visst, det skulle kunna hända. Han beskriver sin rollfigur som naiv för Lennart blir förvånad över fördomarna han möter i storstaden. – Han är som många unga människor, tror att han kan lyckas med allting. •• Blir det ett soundtrack?– Det kommer nog, kanske Lennartz bästa, säger Yankho Kamwendo och skrattar.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Smedberg/TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro