ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Färga håret under armarna – nästa stora feministiska trend?

Emma Björkman · 28 Nov 2014
Uppdaterad 28 Nov 2014
Här visar skribenten Destiny M upp sitt färgade armhålehår i en Youtubevideo samt en skärmdump från stylisten Roxie Hunts superdelade blogginlägg. 

Här visar skribenten Destiny M upp sitt färgade armhålehår i en Youtubevideo samt en skärmdump från stylisten Roxie Hunts superdelade blogginlägg.  Foto: Youtube.com / Offbeathome.com


klar

Artikellänk är kopierad

Roxie Hunt.
Roxie Hunt.Foto: Howtohairgirl.com

Att som kvinna inte raka sig under armarna kan ibland vara en feministisk handling. Den amerikanska stylisten och feministen Roxie Hunt tar det ett steg längre – om hon får som hon vill kommer kvinnors armhålor att bjuda på en hårig färgchock.

Kroppsbehåringens vara eller inte vara är en fråga som ofta diskuteras i feministiska sammanhang.  Skribenten Destiny M skriver i en artikel på Frothmagazine att hon i somras bestämde sig för att sluta raka sig under armarna som ett statement och som ett "gigantiskt 'fuck you' till samhället och dess stigman".  Nu har hon tagit det hela ett steg längre och färgat sitt hår under armarna blått.  ”Det är viktigt för oss tjejer att visa upp vårt hår. Människor kommer säga så dumma och ohyfsade saker till tjejer med kroppshår men kastar inte ett öga på en snubbes håriga ben eller hans håriga händer”, skriver hon.  Stylisten Roxie Hunt som arbetar på en salong med feministiska värderingar i Seattle har i  ett blogginlägg beskrivit hur hon färgat en kollegas hår under armarna blått. 

”Jag vill fira armhålehåret”, skriver hon. Kvinnors hår under armarna, och i synnerhet färgat sådant, är ett ämne som enagagerar – blogginlägget har delats nära 32 000 gånger. 

När färgningen var klar blev både Roxie Hunt och kollegan exalterade .

”Det var för bra för att vara sant. Färgen i hennes armhålor matchade färgen på hennes huvudhår prefekt. Jag kände det som en stor seger för kroppsbehåring,” skriver Roxie Hunt .

Metros moderedaktör Petra Tungården har svårt att se att fenomenet med färgade armhålor kommer att bli en trend som slår igenom i Sverige.

– Om tjejer blir glada av att färga håret under armarna ska man göra det men ur ett modeperspektiv skulle jag inte satsa på det. Jag tror inte det här blir en trend i Sverige 2015, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro