ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Färgfotografier mest klickade tipset i maj

Nanok Bie · 7 Jun 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Antalet klick på webbtips i Metro ökade markant under maj månad och överlägset mest fascinerande var tydligen en länk där foton i färg från förra sekelskiftet samlades.

Videorna lyser med sin frånvaro på listan, istället fångade ett vitt spektrum ämnen läsarnas intressen - däribland allt från en nedladdningssajt till en riktigt effektiv synvilla. Här är topplistan. 1. Världens första färgfotografier Här är en samling av några av världens tidigaste färgfotografier. Det är lustigt hur “modern” eller nutida världen verkar bara för att den avbildas i färg, när man är van att se sekelskiftesmiljöer och -människor i svartvitt. 2. Varje land är bäst på någonting Här är en grafisk förklaring där man fokuserat på vad varje land i världen är “bäst” på. Kartan är indelad i kategorier och man märker exempelvis att Sverige är “bäst” på kärnkraft. 3. Bli blind för en stund Gå in på sidan och titta på den blinkande gröna pricken i mitten av bilden. Du ser ett rutmönster som snurrar runt och tre stycken gula prickar runt den gröna. Men de gula prickarna försvinner eftersom hjärnan rationaliserar bort dem ganska snabbt. 4. Ladda ner nästan allt här Sajten I Can Has Happy har samlat ihop 100 olika sajter där man kan ladda ner i princip vad som helst på nätet. Sajterna är kategoriserade under rubriker som mp3, movies, spel, flashfiler, gratis programvara, konst, eböcker, ljudböcker, ljudeffekter, systemresurser och så vidare. 5. Nätets mest kreativa sajter samlade Smashing Magazine har samlat ihop vad de tycker är nätets mest kreativa sidor. Här kan man exempelvis scratcha virtuell vinyl med musen, komponera musik av ljud från staden Hamburg, utforska miljöer, skapa en dokumentär eller en valsång.

klar

Artikellänk är kopierad

Nanok Bie
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro