ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Färjetur ställs in - Personalen vågar inte”

Anders Göransson · 7 Nov 2013
Uppdaterad 7 Nov 2013

Foto: TT


Den allt mer hätska konflikten inom färjetrafiken får nu rederiet att ställa in torsdagskvällens tur med Waxholm III - som enligt facket skulle ha utgjort strejkbryteri.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT
Foto: Strömma

– Det är med omsorg om personalen som rederiet väljer att ställa in kvällens tur. Personalen vågar helt enkelt inte att arbeta. Jag tycker att det är både sorgligt och upprörande att människor i Sverige inte ska våga gå till jobbet på grund av hot och trakasserier, säger Stefan Koskinen, förbundsdirektör i Almega Tjänsteföretagen, i en kommentar.

Facket, Seko Sjöfolk, anser att fartyget är i blockad som en konsekvens av den pågående konflikten. I måndags polisanmäldes två Seko-representanter för olaga intrång och olaga hot efter ett tumult vid Nybrokajen i Stockholm, varifrån Waxholm III lämnade kaj med ett abonnerat middagssällskap.

Turen utgjorde, enligt facket, solklart strejkbryteri. Bilder på de utpekade strejkbrytarna lades ut på Seko Sjöfolks Facebook-sida. 

– Utför man arbete på ett fartyg som omfattas av strejkblockad så får man fan ta sitt ansvar, har Kenny Reinhold, ordförande för Seko Sjöfolk, sagt till Metro.

Arbetsgivarna säger att de drabbade personerna inte är medlemmar i Seko och därför inte ska omfattas av konflikten.

– Skadegörelse och hot har tyvärr förekommit i den här konflikten. Det är bedrövligt. Men i den uppkomna situationen är det enda ansvarsfulla för en seriös arbetsgivare att inte utsätta medarbetarna för det obehag som de upplever, säger Stefan Koskinen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro