ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Färjor mellan Sverige och Danmark stoppades – "Hot mot båten"

Hugo Ewald · 7 Jun 2017
Uppdaterad 7 Jun 2017
Även färjetrafik mellan Rødby i Danmark och tyska Puttgarden har stoppats.

Även färjetrafik mellan Rødby i Danmark och tyska Puttgarden har stoppats. Foto: Christof Stache/AP/TT


Efter ett telefonhot stoppade Scandline färjetrafiken mellan Sverige och Danmark på onsdagseftermiddagen. Senare under eftermiddagen kom trafiken i Helsingborg att börja gå igen. Det rapporterar Sydsvenskan.

klar

Artikellänk är kopierad

Under onsdagen stoppade och evakuerade Scandline alla sina färjor mellan Sverige och Danmark. Även färjetrafik mellan Rødby i Danmark och tyska Puttgarden har stoppats. Detta efter att ett hot inkommit via telefon.

– Jag kan bekräfta att det har varit ett inringt hot mot en av våra färjor. Vi följer just nu polisens anvisningar, men jag kan inte säga något mer konkret. Vi vet inte heller vilken rutt eller färja det rör sig om säger Anette Ustrup Svendsen, Scandlines head of corporate communications, till Ekstra bladet.

Det är just därför, att man inte är riktigt säker på vilken linje som hitas, som man stoppas trafiken mellan Helsingborg och Helsingör. Först hade enbart trafiken mellan Danmark och Tyskland ställts in, rapporterar Sydsvenskan.

– Kaptenen sa att det var ett hot mot båten. Nu är alla ingångar inställda. Det är bara att åka hem igen, säger en svensk passagerare på väg till Helsingör till Aftonbladet.

Senare under eftermiddagen, runt 14:30, kom trafiken att börja röra på sig igen i Helsingborg. Enligt Sydsvenskan har trafiken mellan Genser och Rostok samt Rödby och Puttgarten också börjat att gå igen.

LÄS MER: Våld och sexbrott – studentkryssningarnas mörka baksida

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro