ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Farlig locktång återkallas

Matilda Bjerlöw · 13 Nov 2012
Uppdaterad 13 Nov 2012
Vill man vara fin får man lida pin – men det finns gränser. Den som fixar håret med en lock- eller plattång av märket Melissa kan få 230 volt i sig och brännskador. Tången på bilden är av en annan typ.

Vill man vara fin får man lida pin – men det finns gränser. Den som fixar håret med en lock- eller plattång av märket Melissa kan få 230 volt i sig och brännskador. Tången på bilden är av en annan typ. Foto: Scanpix


Har du en lock- eller plattång från Melissa? Då kan du få 230 volt i dig. Nu återkallas den farliga produkten.

klar

Artikellänk är kopierad

Den återkallade produkten.
Den återkallade produkten.Foto: Elsäkerhetsverket

– Vi ser allvarligt på det här och om du är lite fuktig i handen kan det gå hur illa som helst, säger Susanne Sundström, inspektör vid avdelningen för produkter vid Elsäkerhetsverket.

Det är infästningen av sladden som har lossnat och nu uppmanas alla som har en lock- eller plattång av de berörda modellerna av märket Melissa att lämna tillbaka den omedelbart.

Den senast anmälda skadan inträffade i september. En kvinna som skulle fixa håret fick plötsligt en strömförande kontakt i handen vilket orsakade brännskador.

Förra året slutade produkten att säljas, men anmälningarna fortsätter att komma in.

Alla som har en sådan här lock- eller plattång uppmanas därför omedelbart att sluta använda den och lämna tillbaka den till inköpsstället, där de får pengarna tillbaka.

Metro har sökt ansvariga Adexi för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro